Tiden er forbi for halvdårlige papirkopier av viktige avtaler og dokumenter. Den er også forbi for prosjekter planlagt i rotete gruppechatter. Du ...
Et eget behov ble starten på app-eventyret MyThings
Overrasket over at det ikke fantes noe lignende på markedet, var valget enkelt.
Som et resultat av mye tid tilbragt hjemme under koronapandemien ble ideen om organiseringsappen MyThings til.
– Jeg begynte å sortere gjennom alle personlige dokumenter vi hadde liggende i skuffer og skap, og innså at nesten alt i dag er digitalisert – utenom det jeg satt og holdt på med, forteller gründer, Steinar Matre.
Søk han gjorde viste at det ikke fantes noe lignende apper på markedet. Ølsbuen, som har bakgrunn fra forretningsutvikling, tok derfor kontakt med nabo og sambygding, Jarle Hetland Ljosnes som på sin side har over 25 år innen IT og utvikling.
– Vi så ganske kjapt at her er det muligheter. Vi forhørte oss med folk i andre land, for å sjekke hva som fantes der, men fikk samme svar – det fantes ikke noe. Derfor er appen bygget slik at den kan støtte hvilket som helst land, og vi satser på at en utvidelse ikke er så langt unna. Men i første omgang fokuserer vi på den norske versjonen, forklarer Ljosnes.
Har passert 1500 nedlastninger
Markedsundersøkelser og fokusgrupper i forkant og underveis i prosessen viser at en organiseringsapp som MyThings er noe folk både trenger og ønsker. Gjennom prosessen har gründerne fått god hjelp av innovasjonsselskapet Validé.
– Vi har fått mange gode innspill underveis, noe som har vært nyttig og viktig for veien videre, sier Matre.
Etter halvannet år med planlegging og utvikling ble appen lansert i januar i år. I skrivende stund har den blitt lastet ned over 1500 ganger.
– Vi har bygget opp appen funksjon for funksjon, og skapt noe som gir verdi for brukeren. Det er ikke lett å få folk til å ta i bruk en app i dag, så du må skape noe som folk har lyst til å bruke, og som de ser en mening i, sier Ljosnes.
De understreker at det er en utrolig merverdi på mange områder for de som tar appen skikkelig i bruk.
– For det første får du samlet alt av dokumenter og informasjon på samme plass, trygt og enkelt. Du kan forlenge levetiden på tingene dine ved at det blir lettere å holde styr på vedlikeholds intervall. Samtidig er det en verdi i historikken du samler opp inne i appen. Si at du skal selge båten din, da kan du bare videreføre alt av informasjon til ny eier med kun få tastetrykk.
I stadig utvikling
Fortsatt jobber vi kontinuerlig med å forbedre og videreutvikle appen.
– En ting vi ikke hadde regnet med var hvor viktig deling- og samhandlingsfunksjonen kom til å bli for brukerne våre. Vi har sett verdien av at folk kan dele tingene de eier med andre, at man kan chatte og ha felles prosjekter.
Neste steg blir nå å integrere mer kunstig intelligens for å lette arbeidet med å laste opp dokumenter.
– Det er noe vi har i tankene hele tiden. Målet er at det skal være minimalt med arbeid å legge inn informasjon. Vi har allerede kobling til Vegvesenet, til Boligmappa. Nå ser vi på det som naturlig å få inn mer AI som kan tolke om du skanner en strekkode eller tar bilde av noe, og kan legge inn informasjonen for deg. Så kan du tilføye eventuelle detaljer etterpå, forklarer Ljosnes.
– Vi er ikke til veis ende med endelig produkt. Fortsatt er vi i en utviklingsfase, og setter stor pris på brukertilbakemeldinger slik at vi kan skape en enda bedre brukeropplevelse. Det er det som er det viktigste for oss – brukeropplevelsen og sikkerheten i appen. MyThings er et verktøy som gjør at du sover godt om natta med tanke på hvor du har samlet alt av kvitteringer, forsikringsdokumenter og passord, avslutter Matre.