Tiden er forbi for halvdårlige papirkopier av viktige avtaler og dokumenter. Den er også forbi for prosjekter planlagt i rotete gruppechatter. Du ...
Slik beskytter vi informasjonen din i MyThings
Ingenting står høyere enn sikkerhet og brukervennlighet.
Det er både enkelt og trygt å bruke appen MyThings. Et kompetent team, bransjegodkjente løsninger og standarder gjør at du kan være trygg på at din informasjon og dine dokumenter ikke kommer på avveie.
– Hos oss er sikkerhet like viktig som funksjonalitet. Vi sørger for at appen er både sikker og brukervennlig, sier utvikler Jarle Hetland Ljosnes.
Ende-til-ende kryptering
All informasjon du legger inn i appen er ende-til-ende-kryptert. Det vil si at informasjonen blir kryptert allerede på enheten din. Enten det er telefonen, nettbrettet eller datamaskinen.
– Med ende-til-ende-kryptering krypteres informasjonen på enheten din, før den sendes videre. Uten ende-til-ende-kryptering ville informasjonen først blitt sendt til en server, der den deretter hadde blitt kryptert, noe som innebærer at den kunne være sårbar under overføringen, selv om transporten er sikret med det som gjerne omtales som https, forklarer utvikleren for å vise forskjellen.
MyThings bruker samme metodikk som andre store apper som er høyt respekterte for sin sikkerhet.
– Informasjonen du legger inn i appen forlater aldri enheten din uten at du selv vil det. Dersom du ønsker å ha tilgang til informasjonen på tvers av enheter, dele den med andre, eller vil at vi skal sikkerhetskopiere informasjonen din, så må du først godkjenne dette, sier utvikleren og tilføyer: – Men informasjonen vil fortsatt forbli kryptert når den blir sendt til våre servere, og det er ikke slik at vi kan se hva du har lagret eller at informasjonen ligger åpent.
Kun det beste er godt nok
For å sikre at det ikke blir brudd i sikkerhetsrutinene bruker MyThings kun den beste teknologien fra kjente leverandører.
– Vi bruker det som er ansett til å være sikrest. Amazons AWS og Microsofts Azure er tatt i bruk for å lage og drifte løsningene våre, sier han og fortsetter: – En av grunnene for at vi har valgt dette er med tanke på stabilitet og driften, at man slipper at systemene er nede. Det andre er at dette allerede er godt utprøvde teknologier.
Han forteller at det viktigste aspektet rundt sikkerhet i en app fort blir det som skjer når man videreutvikler appen. Derfor er sikkerhet noe det jobbes med kontinuerlig.
– Legger du til nye ting eller endrer på noe så er det fort gjort at det påvirker noe annet i appen. Derfor er det ikke sånn at sikkerhet er en krampetaksoppgave, du må sjekke hele tiden og ha gode rutiner på det. Noe vi har, betrygger han.
Ekstra sikkerhet for passord
I appen finnes det en egen kategori for organisering av passord. Denne kategorien har et ekstra lag med sikkerhet på seg i form av at man må autentisere seg for å låse den opp.
– Det er ingen måte for andre å få tilgang til passordene dine. Man må autentisere seg med kode eller ansiktsgjenkjenning. Ellers er også passordene beskyttet av ende-til-ende-kryptering.
Og på spørsmål om hvorfor vi synes det er viktig å vie så mye tid og ressurser på høy sikkerhet i appen?
– Svindlere i dag er kreative. Den metoden som er mest brukt, er at de vet ting om deg. De har opplysninger om deg som gjør at de kan utgi seg for å være deg, slik at de kan handle som deg og svindle enten deg eller noen du kjenner.
Med MyThings kan du være trygg på at din informasjon er godt beskyttet.
– Det er godt utprøvde sikkerhetsmekanismer som ligger i bunn her. Det finnes mange passordbehandlere som er lik den vi har i MyThings, men hos oss får du samlet passordene på samme sted som du organiserer de andre tingene dine. Skal man dele et passord med andre gjøres også dette trygt og kryptert i appen. Sett opp mot om man hadde delt det utrygt over melding, som man kanskje ellers hadde gjort, avslutter utvikleren.