fbpx
Blog

Bevar barnas historie i digital minnebok

En kreativ bruk av organiseringsappen MyThings.

Èn blir kanskje til to, og to blir ofte til enda flere. Plutselig er det mange dokumenter og minner man ønsker å ta vare på når det kommer til barna. Og der kommer MyThings deg til unnsetning.  

I appen kan du opprette en egen profil for hvert barn, og laste opp dokumenter som tilhører hver enkelt underveis i oppveksten. På den måten slipper du at viktige papirer, eller dyrebare minner, forsvinner i en hektisk hverdag.

Så, hvordan kommer du i gang? Det er veldig enkelt.

1. Lag profil på barna

Opprett egne profiler for barna ved å trykke på plussikonet i appen. Voksne i husstanden kan du invitere inn som aktive brukere på hver enkelt profil. På den måten kan du dele informasjonen du legger inn om barna med samboer eller andre i familien.

Det kan også komme godt med om man er en husholdning med mine, dine og våre. Da gjør denne funksjonen det enklere å samarbeide og holde hverandre oppdatert på kryss og tvers, selv om man ikke lenger deler samme bostedsadresse. Med oppdateringer som skjer i sanntid er den andre parten alltid informert om hva som foregår.

2. Fyll på med informasjon

Når du har laget profil for barna så er det på tide å fylle på med informasjon.

Vi anbefaler å starte med det viktigste først. Fødselsattester, vaksinasjonskort, annen helserelatert dokumentasjon og forsikringspapirer. Legg inn alt det grunnleggende.

Deretter kan man begynne å spe på med det som gjerne er mindre viktig – men ikke mindre nyttig av den grunn. Slik som barnas ting – og kvitteringene til disse. Det gjør det enklere dersom den nye sparkesykkelen går i stykker, eller man trenger kvitteringen på brillene man kjøpte i fjor. Eller å legge inn milepæler, bilder eller tegninger som blir til etter hvert i oppveksten, nett som en digital minnebok.

Lag egne mapper for å holde orden. Her er det kun fantasien som setter grenser, men personlig liker vi å dele opp i fritidsaktiviteter, helse, skolegang, ting og milepæler som en start. Her skaper man plass til alt fra karakterkort til kopier av egenerklæringer og betalingsbekreftelser.

3. Aldri glem en avtale eller et passord igjen

Organiseringsappen er ikke bare til for alt du ønsker å ta vare på over et lengre tidsperspektiv. Legetimer, foreldremøter, tannlegetimer … det er ikke rent lite man skal holde styr på fra dag til dag. Har man ikke tunga rett i munnen er det fort gjort å gå glipp av noe.

I en egen fane inne på hvert enkelt barn kan man opprette oppgaver tilknyttet barnet. Disse oppgavene kan man deretter delegere til foresatte som skal ha ansvaret for å se til at oppgaven blir gjennomført. De foresatte vil på sin side få det opp på hjemskjermen i appen når avtalen nærmer seg. Slik holder man styr på alle av familiens avtaler.

Spar deg for å måtte trykke «Glemt passord?» for ørtende gang.  I MyThings finnes en egen passordbank. I banken kan du organisere passord etter den personen, tingen eller prosjektet de tilhører. Appen krypterer all sensitiv data, slik at informasjonen du legger inn alltid er beskyttet.

Notater – en av våre favorittfunksjoner

Organiseringsappen åpner opp for muligheter langt utover det man gjerne ser med første øyekast. Ett av våre favorittbruksområder, utenom de åpenbare, er å bruke notater flittig.

Her er tre lister vi har satt pris på så langt:

  • En oversikt over navn og nummer på foresatte til alle barnas venner.

  • En gaveliste. Noter ned og legg ved bilder av alle ønsker som blir nevnt gjennom året. Da har du en god liste som hjelp når bursdag og jul nærmer seg, og man plutselig står der og ikke klarer å huske noe av det som tidligere er blitt nevnt. Tips! Her kan man også invitere med tanter, onkler, besteforeldre, og alle andre som har nytte av det, slik at alle kan krysse av for hva som blir kjøpt etter hvert, og man unngår å gi samme gave.

  • Et notat med morsomme minner og sitater fra barna samlet opp gjennom årene. Hyggelig å se tilbake på, og ikke minst nyttig når konfirmasjonstalen en gang står for tur.

… og det er bare noen av mulighetene.


august 27, 2024