fbpx
Blog

Hold styr på bilen, og spar penger samtidig!

Visste du at å ha stålkontroll på når bilen skal på service og kontroll ikke bare øker trafikksikkerheten, men også kan være bra for lommeboka?

Bilen. En av de større investeringene vi gjør. Den skal frakte både oss, og de vi er glade i, trygt fra A til B. Men så var det alt det som følger med da. Plutselig har vinterens første snø meldt sin ankomst, men vinterdekka de ligger fortsatt på dekkhotellet. Og du, den EU-kontrollen kom litt brått på. For ikke å nevne service, hvor mange år siden var det nå den var inne til det sist?

Nettopp fordi bilen er en kostbar eiendel har MyThings utviklet en løsning som gjør det enkelt å følge opp alt man bør passe på for at bilen skal holde seg i god stand lenge.

Ved å legge inn bilens registreringsnummer vil appen selv hente inn tilgjengelig informasjon fra Statens Vegvesen, slik som når bilen må være EU-godkjent neste gang. Funfact! Faktisk er appen såpass internasjonal at den også kan hente inn informasjon fra kjøretøy registrert hos DVLA i Storbritannia.

Kan være godt for lommeboka

Men foruten om det man faktisk er lovpålagt å følge for at bilen skal kunne brukes, finnes det mye man bør gjøre på eget initiativ også, slik som service.

Faktisk kan det å følge serviceintervallene ikke bare øke trafikksikkerheten for deg og dine når dere ferdes på veien, men det kan også spare deg for større kostnader på lengre sikt. Som regel skal en service tas etter et visst antall kilometer, eller etter en gitt tidsperiode. Alt etter hvilken bil og bruk du har. Fagfolk anbefaler at du følger serviceintervallene for å få mest ut av bilen.

– En service øker sannsynligheten for at du får størst mulig glede av bilen over flere år. Har ikke bilen vært til regelmessig service, vil det kunne ha betydning for levetiden på både deler og bilen generelt, opplyser blant annet NAF.

Visste du forresten at det å ha full dokumentasjon på bilen også øker salgsverdien? Det er her MyThings kommer inn i bildet. Legg inn service som et gjøremål, og det vil klatre høyere opp på den samlede «To do-lista» i appen når fristen nærmer seg. Når servicen er utført legger du kvittering og annen dokumentasjon til i MyThings appen.

Få påminnelser

Som med de andre oppgavene du legger inn i MyThings, kan du selvfølgelig velge å få en påminnelse i form av varsling på telefonen når oppgaven nærmer seg.

Siden flere av oppgavene som dreier seg om bilene våre kommer nokså regelmessig kan det være lurt å benytte deg av gjentakelse-funksjonen i appen. Her kan du velge fra en rekke forhåndsinnstillinger, eller du kan sette et egendefinert gjentakelsesintervall. På den måten glemmer du aldri en service eller EU-kontroll igjen. Du gjør jobben med å legge inn oppgaven én gang, så vil appen gjøre jobben videre i årene som kommer.

Og når MyThings først har minnet deg på servicen, den er gjennomført, og bilen er trygt tilbake i garasjen. Da er vårt beste tips å laste opp kvitteringer, og andre dokumenter som verkstedet måtte gi deg, til den digitale dokumentmappen i organiseringsappen. Da har du alt samlet på én og samme plass til neste gang du måtte trenge det.

Gi tingen din ting

I appen kan du sørge for at ting henger sammen med riktige ting. F.eks at de nye vinterdekkene du kjøpte ligger under bilen de hører til. Her får du kontroll ned på detaljnivå.

Inn under fanen «Ting» når du er inne på kjøretøyet ditt kan du legge inn alt av ekstrautstyr som tilhører bilen. På den måten organiserer du alt som har med bilen å gjøre på samme plass, helt ned til dimensjonene på hjulboltene.

Muligheten for å legge til bilder, notater, dokumenter og oppgaver finnes selvfølgelig også for undertingene.

Er du klar for å registrere bilen i MyThings?

Huskeliste for hva du kan legge inn:

  • Registreringsnummer
  • Opprette oppgave for EU-kontroll, med gjentakelsesintervall
  • Opprette oppgave for service, med gjentakelsesintervall
  • Legge inn sommerdekk som en underting, med kvittering for kjøp og dekkdimensjoner
  • Legge inn vinterdekk som en underting. Også her er det lurt å laste opp kvittering og legge med dekkdimensjonene!
  • Gjør det til en vane å legge inn kvitteringer og dokumenter i dokumentmappa underveis. Alt fra verkstedregninger til dokumentasjon på bilpleie eller skader. Du vet aldri når du plutselig trenger dokumentasjon!

mai 8, 2024